Nu är det snart dags för den läskigaste högtiden på hela året – Halloween eller Allhelgona! Det är ett perfekt tillfälle för att ställa till med kalas, och temat är ju givet – skräck…!
Det finns hur många läskiga kostymer som helst att välja blan i affärerna om du inte vill, kan eller har tid att skapa en egen. I tidningarna svämmar det över med bra tips på hur du ska framställa en läskig buffé, om du inte tycker att våra tips här räcker för dig.
Maskerad – javisst!
Det är klart att dina gäster ska komma utklädda på Halloween! Med skräcktema finns det verkligen rum att ta ut svängarna ordentligt i kläd- och sminkväg. En mumie med hängande lindning som just klivit upp ur graven, en vitsminkad och vacker vampyr med hair extensions för att få ett stort svall, en randig tröja och hatt eller kanske helt enkelt en ishockeymask?
Det går att göra en Halloween-klädsel både superenkel och mer avancerad. Vad du väljer beror på hur mycket tid, arbete och pengar du vill lägga ner på din kostym.
Halloween-buffé à la LCHF
På Halloween-fester är det smart att satsa på en bål och lite plockmat. Båda delarna går enkelt att göra trots att du undviker kolhydrater.
En välkomstbål kan du göra på sockerfri läsk och valfri alkohol. Dekorera den med leksaksögon som du har frusit in i iskuber, och färga den med hushållsfärg. Om du lyckas få tag i kolsyreis kan du få den att ryka läskigt också.
Läskig plockmat är till exempel stekt kyckling skuren i fingerliknande strimlor och dekorerad med blod av sockerfri ketchup. Fäst en halv skållad mandel längst ut som en nagel. Små munsbitsstora blomkålspizzor dekorerade med en spindel som du gör av en oliv som kropp och olivstrimlor som ben är både läskiga och goda.
Sliders, det vill säga små köttfärsbiffar som du dekorerar med ostskivor där du har skurit ut läskiga ansikten (tänk pumpa-ansikten) är både lätt, gott och läskigt. Skär en varmkorv på längden ungefär halva dess längd som ben, och gör ett snitt på vardera sidan som armar. Linda den sedan med baconstrimlor så får du en korvmumie.